Wednesday, February 27, 2013

That sounds like Maths

Satu hari di dalam kereta.

Munief: Abang tengok kereta lain semua takde kanak-kanak.
Ummi: Sekarang?
Munief: Hari lain pun.
Ummi: Sebenarnya, ada je kereta lain yang ada kanak-kanak (like the one we're in!), tapi sebab kereta yang takde kanak-kanak lebih banyak daripada kereta yang ada kanak-kanak, sebab tu abang lagi banyak nampak kereta yang takde kanak-kanak.
Munief: (berfikir sebentar) Bunyi macam matematik je.
Ummi: (Dalam hati: Ya tak ya jugak.)

I don't know what Munief was thinking when he said 'that sounds like Maths', but he's right. I was talking about probabilities.

2 comments:

Ummu Auni

cerdik maths macam umminya!

Mynie

oh tidak... umminya dah byk lupa... well tak taulah nak kata cerdik ke apa, biasa2 je tengok. tapi adalah kecenderungan (interest), Alhamdulillah..

  © Blogger template 'Minimalist G' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP